20
jun

Knutselen en kletsen

knutselmiddag

Vindt u het leuk om zelf (wens)kaarten te maken en ondertussen gezellig te kletsen met buurtbewoners? Kom dan naar de tweewekelijkse knutselmiddag in De Wiese!

Om de week verzamelen op maandagmiddag zo’n 22 vrouwen zich in de Wiese. Vanaf 13.00 uur maken ze (wens)kaarten voor eigen gebruik, voor de Zonnebloem of voor andere goede doelen. Ooit werd er met de verkoop van zelfgemaakte kaarten € 2000 opgehaald voor de restauratie van de kerk. Een kaartenactie voor de hospice leverde € 3000 op en kaarten ten behoeve van onderzoek voor kinderen met een stofwisselingsziekte bracht zelfs € 3200 in het laatje.

De knutselmiddag is een initiatief van Truus Gerritse en Nellie Vernooij. Ongeveer 13 jaar geleden startten zij, mede dankzij financiële steun van Het Rode Kruis, met knutselen in de Triangel. Later verhuisden zij naar de Wiese en nog steeds zijn Truus en Nellie de drijvende krachten. Maar ook vanuit de groep dragen veel mensen hun steentje bij, bijvoorbeeld met koffie zetten en het helpen met knippen. Het is elke maandagmiddag weer een gezellige en vrolijke boel, die meestal wordt afgesloten met een potje kaarten of een spelletje rummikub.

Nadat Het Rode Kruis bekend maakte de knutselmiddag niet langer financieel te ondersteunen, sloegen de welzijnsorganisatie Houten & Co, Stichting De Kloostergaarde en de Wiese de handen ineen. Zij nemen in het vervolg de zaalhuur voor hun rekening, zodat de vrouwen lekker kunnen blijven knutselen en kletsen. “We komen iedere keer weer spraakwater tekort”, aldus één van de enthousiaste deelnemers.

Heeft u zin om eens een kijkje te nemen? Iedereen is welkom, ook mannen!