22
okt

GEEN SPIJT VAN EEN BEZOEK AAN HET CULTUREEL CENTRUM DE WIESE

GEEN SPIJT VAN EEN BEZOEK AAN HET CULTUREEL CENTRUM DE WIESE

Dat het Sociaal Cultureel Centrum de Wiese een grote aanwinst is voor alle Schalkwijkers en voor hen daar buiten, staat als een paal boven water. Het was natuurlijk wel even wennen voor velen die met hun ogen dicht het oude bekende Het Gebouw konden vinden. Maar het lukt hen nu zeker ook
de Wiese te vinden voor een van de vele activiteiten als b.v. de maandelijkse gezamenlijke maaltijd die op voortreffelijk wijze wordt bereid door de chef kok Martijn v.d.Gun, de wekelijkse kaartmiddag, de maandelijkse Bingo en vele andere bezigheden. De beheerder, gesteund door zijn medewerksters, weet er altijd raad mee!
Natuurlijk zie je vaak dezelfde gezichten. Zij zijn zeer verknocht aan de Wiese en zouden liefst elke dag komen als dat zou kunnen.
Er zijn ook andere bezoekers. Zij komen vaak voor een optreden van een of andere goede artiest en voelen zich net als de anderen al snel “thuis” in de Wiese. Dat merk je tijdens de pauze en tijdens de borrel er na. Overigens mijn borrel staat altijd tot de rand toe gevuld al klaar. Voor Martijn of zijn assistente is het dan altijd lust om te zien hoe ik deze “achterover sla”. Hun avond is dan ook goed. Mijn avondje de Wiese overigens ook. Graag zit ik bij een optreden vooraan, want dan ontgaat mij niets. Zo was het ook weer een geslaagde avond met het optreden van de artiest Jan Rot met zijn voorstelling “Jong en Veel belovend” waarbij veel melodietjes en gebeurtenissen uit de jaren zeventig naar boven werden gehaald. Veel was herkenbaar maar ook totaal vergeten. Maar door Jan Rot zeker niet. Graag zag ik hem weer. Ik had overigens voor de aanvang geen weet, waar hij over zou hebben. Het bleek dus een grote verrassing te zijn!
Jan Rot was dus de eerste van vier in het Passe-partout 2016/2017 die mij daadwerkelijk verraste en zo zal het ook met drie andere artiesten zijn, die komen op 11 november 2016, 21 januari en 9 maart 2017. Alle drie zijn het voor mij onbekenden. Maar dat heeft ook zijn charme. En dus ga ik het avontuur aan! U zou ook de stap moeten durven zetten en neem dan uw buren en of kennissen mee! Durft u het aan? U zult, net als ik, er geen spijt van hebben, dat weet ik zeker!

Frans Landzaat
Een enthousiaste bezoeker!