Anansi de spin – sterker dan Olifant (4+)

In samenwerking met Bijlmer Parktheater presenteert Vanaf2 Producties een wonderlijke, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar oud waar de eeuwenoude verteltraditie van de verhalen van Anansi de spin centraal staat.

Koop hier je kaartjes (10 euro incl drankje vooraf en zonder extra kosten) voor de voorstelling.

Zondag 10 maart 14.30 uur (zaal open 14.00 uur)

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Met een ingenieus decor en sprankelende muziek word je het verhaal ingezogen. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt…?

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham.

spel Abke Bruins of Sofie Habets en Rogier Komproe of Juliann Ubbergen
regie Noufri Bachdim
tekst Ayden Carlo
muziek Vernon Chatlein
lichtontwerp Yannick Verweij
poppen, vormgeving en kostuum Pluck Venema en Annelies Michelle Shakison
concept Iven Cudogham

Vanaf2 Producties is het productiehuis van Vanaf2. Zij betrekken jonge enthousiaste makers uit ‘eigen stal’, maar ook nieuwe makers, soms uit onverwachte hoeken. Eerdere voorstellingen die in opdracht van Vanaf2 Producties zijn gemaakt, waren onder andere Robbie & Roef en Hé, wie zit er op de wc?