10
feb

Carnaval 2016

Hallo Platneuzen en Platneuzerinnen,

Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst op een carnavalsfeestje in Schalkwijk binnen kwam lopen, ging er een wereld voor me open. In ’t gebouw zat het helemaal vol met verklede mensen. Geen kaartje!? Dan kwam je niet binnen ook. Standaard waren de Skihut avonden uitverkocht en zo begon ikzelf de carnavalsfeesten leuk te vinden.

’T oude gebouw zo werd die de laatste jaren genoemd en dat klopte ook wel er was niet meer zoveel van over dus het was tijd voor vernieuwing: De Wiese! Ik weet nog de eerste keer dat ik daar binnen kwam lopen en een rondleiding van Ria Kolfschoten kreeg, wat een groot gebouw zeg! Er zat nog weinig sfeer in maar dat kon er zeker wel ingebracht worden en ja wij waren toen met onze vereniging als een van de eerste aan de beurt. Ik denk dat het opbouwen nog nooit zolang geduurd heeft als het eerste jaar.
Toen ik voor mijn eerste jaar prins werd probeerde wij op de vrijdagavond weer eens wat anders uit en zo probeerde we met de versiering ook van alles te doen. De Wiese is heel hoog maar dat kan je bijvoorbeeld prima breken met doeken of slingers zodat dat wat minder opvalt.
De Wiese biedt ook heel veel ruimte, dat was voor ons nog wel eens een probleem omdat wij de zaal niet vol kregen op zowel de vrijdagavond en de zaterdagavond. Daar stonden we dan op de zaterdagavond met 20 gasten binnen, tja dan is veel ruimte gewoon een nadeel. Maar gelukkig had de Wiese daar ook iets opgevonden en konden we de zaal door de helft doen zodat het wat minder groot leek en de sfeer al veel beter werd!

Mijn laatste jaar als Prins hebben we natuurlijk fantastisch afgesloten en hadden we de ruimte die ons eerst té veel was nu wel echt nodig! Vrijdagavond begonnen wij voor de eerste keer met een Flatnose Dinner Show. We waren al binnen de 2 maanden uitverkocht en de mensen die er geweest zijn hebben een topavond gehad! Er was muziek, cabaret, dans en natuurlijk heel veel lekker eten. Het was gezellig en ook mede omdat de Wiese fantastisch was aangekleed. Het eten was echt verrukkelijk en dat kwam voornamelijk door Martijn die alles vers maakte en daar onwijs druk mee is geweest! Alles kwam warm aan en was heerlijk mals! Een top prestatie Martijn!

Door naar onze zaterdagavond waar we normaal rond de 50/60 man binnen hadden (met onszelf erbij) was deze avond ook al bijna uitverkocht. En dat zou betekenen dat er 350 man zou komen! En die 350 man kwamen er, ook dit was een fantastische avond! Het barpersoneel zal zich wel rot gelopen hebben om iedereen van drinken te voorzien.

En ja dan komen we al bij de zondag, voor de meeste wel bekend als een gezellig middag in de Wiese. Aan deze dag hoeven wij gelukkig ook weinig te veranderen. Iedereen komt na de optocht (die dit jaar ook eindelijk weer een echte optocht was) lekker de Wiese om een lekker drankje te doen en om gezellig te ouwehoeren.

De Wiese is dus voor ons een prima plek om onze feesten te houden en dat hopen we dan ook nog jaren te kunnen doen!

Tot volgend jaar! (dan wel met een ander trio!)

Prins Ricardo de eerste!