06
jun

Belle en het Beest

Jeugdtheaterkoor Houten

Jeugdtheaterkoor Houten

Op zaterdag 30 juni komt het Jeugtheaterkoor Houten naar de Wiese met de uitvoering van de musical ‘Belle en het Beest’. Het Jeugdtheaterkoor Houten bestaat uit ongeveer 25 kinderen tussen de 8 en 16 jaar die graag zingen en acteren.

Het verhaal : Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, verwende en arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek en dan smelt de lelijkheid plotseling van het vrouwtje af en verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp gerelateerd aan hun karakter. De roos die de prins had gekregen was een betoverde roos en als hij, voordat het laatste blad ervan zou vallen, niet kon leren liefhebben en dus ook niet de liefde van die andere persoon terug kon winnen, dan waren hij en zijn personeel voor altijd gedoemd te blijven waarin ze veranderd waren.

Iedereen is welkom, de voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur en er worden zelfgemaakte cupcakes verkocht. Entreekaarten á € 7,50 te bestellen via jeugdtheaterkoorhouten@gmail.com.