17
apr

Exposities in de Wiese

Op dit moment exposeren twee kunstenaars hun werk in de Wiese.

Van Hetty Huneker zijn abstracte schilderijen te zien. Hetty volgde schilderlessen bij de Vrije Academie in Overveen. “Ik schilder op doek of op een houten paneel. Soms gebruik ik dun papier of een krantenknipsel om de ondergrond levendig te maken.”

Hiervoor exposeerde Hetty onder andere in Revalidatiecentrum Zuiderhout, het Indicatiebureau, restaurant Variée en Brederodehuys in haar woonplaats Haarlem en het Inloophuis van Santpoort. “Een vriend exposeert in het café van de Wiese en vroeg mij om de grote zaal te ‘behangen’. In dit mooie dorpshuis wil ik mijn werk graag exposeren.”

Gert van der Henst exposeert zijn tekeningen in de Wiese.

De geboren Utrechter woont inmiddels bijna een halve eeuw in Haarlem. “Tekenen is mijn lust en m’n leven. Die liefde werd extra aangewakkerd toen ik in 2008 stopte met mijn werk bij de provincie Noord-Holland en een cursus modeltekenen volgde aan de Kunstacademie van Haarlem. Daarna leerde ik de techniek van het etsen bij Atelier De Kolk in Haarlem.”

Van der Henst tekent hoofdzakelijk met fineliners. De expositie in de Wiese is zijn achtste in totaal. Hiervoor was zijn werk onder andere te zien in Village Art in Badhoevedorp, restaurant Variée in Haarlem, Primera in Overveen, de Psychiatrische Afdeling van het Spaarne Gasthuis in Haarlem en in de Kloostergang van het Gemeentehuis in Haarlem. “Uw dorpsgenoot Leo van Gerdingen is al vijftig jaar mijn beste vriend. Hij drong er bij mij op aan om mijn werk in de Wiese te exposeren.”

De exposities duren tot 5 juli.

Het werk van beide kunstenaars is ook te koop. Informatie over de prijzen vindt u in de Wiese.