08
mei

Erfgoed-muziekfestival Schalkwijk

Na het succes van 2017 komt er op zondag 19 mei opnieuw een Erfgoed- muziekfestival in Schalkwijk. De organisatie maakt dit jaar deel uit van de Stichting ter Promotie van het Eiland van Schalkwijk.

De middag wordt om 12.00 uur spectaculair geopend op De Brink. Er treden allerlei muzikanten op, van jong tot oud, met veel en weinig podiumervaring, van binnen en buiten Schalkwijk. Daarna kan het publiek langs de route fietsen of wandelen, waarbij het op diverse (Erfgoed-)locaties in het dorp een gratis muzikaal programma krijgt aangeboden. Jazz, blues, klassieke muziek, koormuziek, fanfaremuziek, voor elk wat wils. Bij goed weer zijn er ook optredens in de open lucht.

Tien bijzondere (Erfgoed-) locaties hebben hun medewerking aan het festival toegezegd: Kersentuin Eethuis Ster, Boerderij Vulto, tuin Brassica, boerderij de Bruin, Pand Pannenkoek, fort WKU, boerderij De Wit, Eetcafé Jonkheer De Ram en de N.H. Kerk. De wafelbaksters van de Zonnebloem zijn dit jaar weer present bij Boerderij Vulto en voorzien iedereen van vers gebakken wafels.

Natuurlijk doet ook Sociaal Cultureel Centrum de Wiese mee aan het Erfgoed-muziekfestival! De Wiese wordt deze middag omgetoverd tot Danssalon, dus wil je lekker dansen op muziek uit de jaren‘60 –‘70 van The Jonkees dan is dit de plek! De afsluiting van het festival wordt rond 18.00 uur eveneens in de Wiese gehouden en uiteraard is iedereen van harte welkom!

00 The Jonkees P1 2018 jpeg